KAMPREFERAT: FUSA 98 VS. FC SKIDTE

[10.09.2011]

Optakten til kampen lignede optakten til så mange andre kampe: Peter mumlede, Søren var overfrisk, Svendsen råbte, Philip havde ondt i tåen, Morten betonede, Vodder kurtiserede, Christian var uden telefon, Simon havde tømmermænd, Jon var træt, Adam trættere.

Alligevel lykkedes det at få et hold klar til kampstart 12.10, inden da havde Skidte nået at se FC Bosna blive bortvist, efter at have udvist ægte Balkan-temperament. Dommeren havde samtidig udvist lidet tolerance for brok, og da det var samme dommer, der skulle have æren af FC Skidte, blev der givet håndslag på kun at brokke sig over Regeringen samt meget høje bolde. Simon havde på vanlig filantropisk vis overladt sin stensikre startplads til Philip, der har været plaget af et så stort skadeshelvede, at det kun kan være et spørgsmål om tid før Vestegnen ringer og tilbyder en 8-12årig kontrakt. I mellemtiden må han kæmpe med en voksende lobofobi.

Start syveren, var derfor som følger: Larsen; C-Pete; Vodder-Ebbe-Philip; Svenne. FUSA havde æren af at være holdet, der havde været klart tættest på at besejre de ubesejrlige, idet kun en sidste sekunds scoring sikrede de skidte et point sidst. Dagens kamp var derfor en slags revanche. Og Skidte startede med et fornuftigt helbane-pres. En enkelt gang kom modstanderen ret fri i deres højreside, men Christian fik, med god hjælp af Danmarks grimmeste kasket, afværget.

På et givet tidspunkt blev der skiftet ud, idet Morten blev erstattet af Jon(der kun havde været 17 minutter om at tage benskinner på), Philip blev ivrigt klappet ud af to engagerede forældre, efter en meget meget fin debut, og erstattet af Simon. Adam erstattede lidt senere en tredje, mindre kendt, spiller.

Ikke længe efter spillede Vodder en bold ind i feltet, hvor Simon(i erkendelse af egen målfarlighed) valgte at spille videre hen i feltet med en høj bold til Adam, der lagde bolden videre til Svendsen, der fik bugseret bolden i mål; 1-0. Lidt senere opstod en meget uklar situation, hvor det dog endte med, at Adam skød til bolden. Dommeren fløjtede og pegede på midterlinjen, så meget tyder på der var tale om et mål; 2-0.

3-0 målet faldt da Peter Vodder lagde bolden op til Søren, som med fremskudt Hulk-bryst, fik holdt modstanderen på afstand, og derfor kunne first-time bolden i det lange hjørne. Et mål et mindre hold ville have været meget stolte af. Der var dog fra Skidte enighed om, at Ebbesen’ selvtillid allerede var rigeligt stor, og der blev derfor ikke delt nogle roser ud (Vodder klappede godt nok Ebbesen i røven, det er dog usikkert om det havde noget med målet at gøre).

Pausen gav således en føring på 3-0, hvilket skabte stor glæde. Peter brokkede sig imidlertid over ikke at have nok at lave. Der var derfor enighed om at løbe mindre på midtbanen i anden halvleg.

Strategien viste sig at være meget succesfuld, da FUSA lidt inde i halvlegen fik afsluttet flot og fladt; 3-1. Peter indikerede herefter, at han ikke længere kedede sig, og midtbanen kunne derfor frit begynde at løbe igen.

Det gav det velkendte Skidte pres, hvor bolden cirkulerede i meget meget flotte trekanter. Syv-otte år med Onside og Frimann, så ligger den slags på nethinden. Men det var ikke bare flot: Søren afdriblede således en forsvarer, lagde bolden ind til Vodder, der afsluttede, målmanden parerede og topscorer Ebbesen var klar på risposten; 4-1.

Skidtes mange-facetterede opspilsmønstre viste sig lidt senere endnu engang, da der kom et mål, baseret på, at Ebbesen løb fra forsvaret. Bolden blev lagt ind over til ingen andre end Morten C, der fik bugseret bolden i mål på ægte Mark Strudalsk vis. Morten var tilsyneladende lige så chokeret som os andre, og vidste knap, hvordan et mål egentlig skal fejres (det kan dog også hænge sammen med udelukkende at have set Brøndby-kampe de sidste mange år). Der blev berettet om heftig gråd på bænken i ren glædesrus over dette enestående mål; 5-1.

I det sidste kvarter, blev der fra hele FC Skidte holdet arbejdet hårdt på at spille en uafgjort hjem. En kollektiv opdækningsbenægtelse til trods, lykkedes det dog kun modstanderne at få to sølle scoringer: Første gang ved en mindre misforståelse i forsvarets venstre side, just efter Mortens kasse; 5-2, og anden gang ved en afslutning fra 5 grader, som Christian dog fik raget i mål; 5-3. Et par andre store chancer blev det også til for FUSA, dårlige afslutninger og en aktiv målmand, gjorde dog, at det altså ikke blev til mere end de to mål.

Kampen blev fløjtet af, dommeren takkede for god ro og orden, og Skidte gik på druk. Med stor tilfredshed kunne der derfor synges u-u-u-u-u-ubesejret for gud ved hvilken gang, i omklædningsrummet. Morten C fik medaljen for kampens spiller, og Ebbesens position som førsteangriber, må siges at være truet. Alvorligt truet.

Hvis noget er glemt eller udtryk for ren fantasi, bedes der bæres over med referenten. Vedkommende har været beruset siden murens fald; den slags har det med at sløre enkelte detaljer.

#02SH