KAMPREFERAT:FC SKIDTE VS. BK CPH

[23.09.2011]

Den 23. September er en dato der for altid vil være fasttømret i menneskehedens kollektive hukommelse. Gennem hundredvis af år er vi blevet mindet om vigtigheden af præcis denne dato.

Den 23. September, 1409: Ming Dynastiet vinder en vigtig sejr over Mongolerne i Slaget ved Kherlen.

Den 23. September, 1779: I den Amerikanske Revolution sænkes to britiske slagskibe af USS Bonhomme Richard i søslaget ved Flamborough.

Den 23. September, 1846: Neptun opdages af den franske astronom Le Verrier.

Den 23. September, 1973: Juan Perón genvinder magten i Argentina.

Den 23. September, 2004: Orkanen Jeanne raser gennem Caribien og dræber 1,070 mennesker på Haiti.

Den 23. September, 2011: FC Skidte sejrer over BK Cph i et historisk opgør der ender 5-2. Hele verden holdt vejret gennem to gange 30 minutters 7-mands fodbold i topklasse. Hvordan gik det til at FC Skidte tilkæmpede sig førstepladsen i Dansk Arbejderidræts D-række? Og hvem havde vi til stede den skæbnesvangre dag?

De gæve og forhåbningsfulde Skidte-spillere var stillet op som følger: Larsen, som altid, på målet. I forsvaret: Peter og Michael. Midtbanen: Simon, Hoffmann, og Vodder. Ebbesen i angrebet. På sidelinjen havde vi Schæfer, Thomas, og undertegnede, foruden de mange fremmødte fans og Skidte-supportere.

Fra start af stod det klart at det ville blive en hård kamp. BK Cph var dygtige, tekniske, og hurtige, og uden tvivl det bedste hold som Skidte har stået over for. Derudover havde Cph en høj morale og spillerne støttede og opmuntrede hinanden. Der blev kommunikeret meget – på arabisk, muligvis, eller et andet mellemøstligt sprog, hvilket også forvirrede de pressede Skidte-spillere. Spillet foregik mest på Skidtes halvdel, hvor der på bedste vis blev forsvaret imod drilske driblinger og solide stikninger.

Pludselig, på bedste Skidte-manér, modtog Søren Ebbesen en lang aflevering fra forsvaret ude i venstre side af banen, og med hans uforlignelige gå-på-mod og tempo satte han Cph’s forsvar af og leverede en klassisk scoring til 1-0. Skidte var lykkelige. Det var stadig tidligt i kampen og føringen gav dem en selvtillid som de også kunne bruge defensivt.

Men blev de for overmodige, de unge talenter? Blev man en smule nonchalant i forsvaret? Det er svært at sige, men sandheden var at Cph’s tekniske midtbane spiller, nummer 13, kort efter Skidtes første scoring, driblede i cirkler rundt om hele forsvaret før han sendte et præcist spark direkte ind i Skidtes mål. Larsen var chanceløs, forsvaret rystet: 1-1.

Skidtes lamslåelse viste sig dog ikke at vare længe. Et frispark blev begået i nærheden af Cph’s mål, og Peter Vodder var ikke bleg for at straffe modstanderen. Et perfekt frispark senere, og Skidte var endnu engang foran. 2-1.

Føringen blev forøget ikke længe efter, da Skidte hev noget af det bedste kontraspil op af deres bagkatalog. En sikker tackling af Peter på midtbanen, og straks er han afsted ned ad venstre kant. I en hurtig kombination finder han Vodder nede i hjørnet, som straks sender den indover til Ebbesen, hvis trofaste inderside leverer Skidtes tredje mål. 3-1.

Sådan skulle det gøres! De flittige Skidte-drenge lå lunt i svinget her i første halvlegs sidste minutter – eller det troede de. Cph måtte pænt minde dem om at det ikke var et hvilket som helst hold de var oppe imod. Cph var hurtige – og nogle af dem var rigtig hurtige, for eksempel deres venstre kant-spiller. Et langt træk, et turbo-sprint, en friløber, og mål. 3-2 og halvlegen slutter. Skidte vidste skam godt at sejren var langt fra sikret.

Men Skidte havde tænkt sig at sikre den sejr, koste hvad det vil, så hurtigt som muligt i starten af anden halvleg. Skidte genfandt det flotte spil henover midten, med stribevis af flotte afleveringer. Efter et par af disse blev kædet sammen, så Ebbesen pludselig en mål-tørstig og fri midtbanespiller med kurs mod boksen. En pæn aflevering på tværs af banen bliver kvitteret af undertegnede, som banker bolden solidt op i det nærmeste hjørne på første berøring, forbi en måbende målmand. Et vigtigt mål, hvis funktion var at overbevise Cph om at Skidte kunne lugte guld. 4-2.

Cph var dog ikke til at kue, og de gjorde deres bedste for at reducere. Resten af anden halvleg måtte Skidte ty til deres italienske åndelige stamfædre, pakke sig godt ned foran målet og spille på kontraen. Det blev et sandt bombardement! Larsen fik brug for sine målmandshandsker, og Skidte takkede Jomfru Maria for en dygtig målmand og en brise eller et held der sendte mange af boldene mod stolperne eller mod buskene.

Frustrationen var at mærke hos Cph, som dog bevarede moralen, og det kan man kun tage hatten af for. Men deres skæbne blev beseglet da damptromlen Ebbesen spurtede forbi en tøvende Cph-spiller og snød målmanden endnu engang, med et skud der fandt den yderste stolpe og havnede i nettet til 5-2.

Kampen blev fløjtet af, Skidte jublede, BK Cph sagde pænt tak for kampen og overdrog førstepladsen til Danmarks Grimmeste Hold. Man of the Match blev Peter, som blev belønnet for solidt forsvarsspil og sin centrale rolle i en vigtig scoring. Fra omklædningsrummet ud til hele Valby rungede to kendte sange og én ny: først klassikeren ”Hvem var det der vandt i dag?”, efterfulgt af ”U-U-Ubesejret”, og så den nye ”Vi ligger nummer 1”, som holdet nok aldrig havde forestillet sig at skulle synge dengang sæsonen startede i det kølige forår.

Det var en stor dag i fodboldhistorien – intet mindre. Endnu en 23. September som vi aldrig glemmer. Hvad mon der sker næste år?

#27JH