Scoringsinferno mod Discipline Department

[26.08.2013]

2-5. FC Skidtes største nederlag til dato fandt sted en sviende tidlig morgen i april. En sort plet på den ellers så smukke himmelstormer-historie om holdet med de enorme ambitioner og minimale spilforståelse. Nederlaget blev påført af netop dagens modstander; Discipline Department 3. Derfor var der i dagens anledning blevet serveret råt kød i omklædningsrummet som optakt til kampen i stedet for de sædvanlige Bounty barer, som Vodder normalt pusher til halvdelen af holdet. Der var noget, der skulle revancheres.

De utallige skader til trods var der meldt ti mand klar til kamp. Det blev dog hurtigt ni, da Formanden måtte udgå med en gammelmands-skade i ryggen – på imponerende vis allerede inden han påbegyndte opvarmningen. Startopstillingen bød på nok en ny position til Jacob, idet han indtog den centrale midtbaneplads. Som traditionen foreskriver brillerede universalspilleren på den uvante position og iagttagere forventer ikke, at der går lang tid, førend FC Skidte giver sig i kast med et kloningsforsøg af ’the Gentle Giant’. Men nok om det.

Kampen blev fløjet i gang og de overivrige FC Skidte-spillere var vidne til et modstanderhold, der stillede sig lavt og afventende for at satse på omstillinger. En klam og tøset taktik. Men også en taktik, der minder utroligt meget om FC Skidtes selvsamme. Desværre var Discipline Department lige nummeret mere disciplinerede (hvilket også fremgår af navnet) og FC Skidte alt for ivrige og oversatsende. Kampen igennem skulle dette føre til grumme opspilsfejl og ubehagelig effektivitet i modstandernes afslutninger. Således var dette opskriften på kampens første mål, der bragte modstanderne foran.

Men Skidte var langt fra besejret. Den nyslåede midtbanegeneral Jacob tog taktstokken og lagde en præcis aflevering ud til venstrekants-monsteret Vodder, der hårdt smækkede bolden indover til en fremadstormende Ebbesen, som satte indersiden på og scorede et af sæsonens smukkeste mål. Målet skulle dog vise sig at få fatale konsekvenser. Dommeren slugte nemlig – i ren ophidselse over den fodboldpoetiske perle af et mål, han havde været vidne til – fløjten og var dermed reelt afskåret fra at dømme frispark i resten af kampen. Sædvanen tro var dette ingenlunde en fordel for de flinke Skidte-spillere, der selv med dispensation ikke ville kunne kvalificere sig til Herlevs-mesterskaberne i fribrydning for 9-11-årige.

Kampen skulle vise sig at blive lidt af et målorgie og for at undgå et kampreferat, der kan konkurrere med omfanget på en mindre doktorafhandling, vil vi nu beskrive samtlige af Discipline Departments alt for mange mål: En FC Skidte-spiller laver en opspilsfejl, Discipline slår kontra og scorer med en ondskabsfuld effektivitet (0-1, 1-2, 2-3, 2-4, 4-5, 4-6).

Dermed så det svært ud. Og selvom Ebbesen bombede løs på toppen – denne gang dog uden at tage trøjen af ved fejringer – halsede Skidte-spillerne resultatmæssigt efter i det meste af kampen. Det lignede imidlertid et afgørende moment, da driblekongen Mai elegant vippede bolden over keeperen og udlignede til 4-4. Et smukt mål sat i scene af den jyske tornado, Michael Nørkjær.

De afgørende momenter i forbindelse med 4-4 scoringen. Se alle billederne fra kampen i galleriet.

Som ved Skidtes første mål skulle dette måls elegance nok engang få konsekvenser for kampens udfald. I en periode, hvor Skidte skabte chancerne, endte de rød-sorte atleter i en situation, hvor de var tre mand alene med målmanden. Ebbesen, der indtil nu blot havde lavet et hattrick, havde længe godt kunne tænke sig at lære, hvordan man lobber en bold over målmanden. I stedet for at spille en af de kriminelt frie medspillere forsøgte han således at gentage Mais smukke detalje. Det var ikke en udpræget succes. Og så går det jo, som det plejer, når man ikke scorer på sine chancer. Bum, bum og 4-6.

Ebbesen og Skidte lagde derpå deres stil om, da det endelig gik op for dem, at dommeren endnu ikke havde fået fat i sin fløjte. Efter Vodder var gået forrest og på smukkeste vis pløjet et par modstandere ned, var det Ebbesens tur i forbindelse med en for lang bold, som blev samlet op af målmanden. En helt unødvendig provokation, mente Ebbesen, der ikke så anden udvej end at hoppe ind i den overraskede keeper og teste dennes klokkenspiel. At det ikke blev velmodtaget kom som en overraskelse for Skidtes muskuløse 32’er, der derpå beviste, at han altså kan råbe ’HVA’ VIL DU!?!” markant højere end sin modpart.

Sejren i råbekonkurrencen var dog alt, hvad Skidte fik med hjem fredag aften i en kamp, hvor et uafgjort resultat nok havde været på sin plads. Det var det sikkert også blevet til, hvis dommeren ikke havde slugt den forbandede fløjte. Han står eftersigende stadigvæk på bane 43 med halvdelen af armen nede i svælget og leder.

Kampens spiller: Jacob 'The Gentle Giant' Hasselbalch

#07MC