Storsejr over hold der vist nok var SR United

[01.09.13]

Stop Racismen United. Holdet med det sympatiske navn og de usympatiske spillere. Mange historiske slag er blevet udkæmpet mod dette hold. Og selvom statistikken udelukkende beretter om sejrens sødme, har kampene som regel været tætte og tempofyldte med smukke detaljer, fornem fight og helt ulidelige mængder vrælen fra begge sider (det var dem, som startede!). Lørdag var det tid til et nyt et af slagsen.

FC Skidte troppede op i en stærkt decimeret udgave grundet skader, ’Istanbul-syge’ foruden de eklatante tømmermænd, der huserede på størstedelen af midtbanen. Især Philip Adolph imponerende ved at foretage hele opvarmningen i fosterstilling. Ni mand var i truppen til kampen (hvoraf de to først dukkede op efter kampstart). Dermed var det en taknemmelig opgave at vælge startopstillingen for træner Hoffmann.

Med adskillige stamspillere ude var Skidte-spillerne spændte på, hvilken trup modstanderholdet mon ville møde med. SR United var blevet taberdømt i deres foregående to kampe, men de indbyrdes møder havde bevist, at SR til tider spiller en potent omgang bold. Når de vel at mærke ikke bruger kræfterne på at tude. Eller forsøge at skade modspillere. Eller filme. Eller alle tre på samme tid.

Det var imidlertid lidt af et chok, der ventede Skidte. SR United stillede med et komplet hold af nye spillere. Et helt hold (!). Ikke så meget som én eneste genganger fra de foregående tre møder var at finde på modsatte banehalvdel. Endnu har SR United intet officielt meldt ud om baggrunden for udrensningen i spillertruppen, men interne kilder i SR fortæller, at klubledelsen simpelthen var blevet trætte af at tabe til de rød/sorte titaner fra Skidte. Der skulle ske noget, og de gamle spillere er således blevet fritstillet, mens et nyt hold af fortrinsvist yngre boldbegavelser er hentet ind som erstatning. Med andre ord Dortmund-modellen.

Med et var betingelserne for kampen fuldstændig ændrede, og den mentale omstilling skulle vise sig at tage hårdt på Skidte-spillerne. Det meste af første halvleg halsede de sort/røde bluser efter de lyseblå dog uden, at det blev rigtig farligt. Og alle de gange, hvor det alligevel blev rigtig farligt, var keeper Larsen en effektiv stopklods. Han vidste nemlig, at FC Skidte ville kunne fejre et lidet imponerende jubilæum - 30 kampe i træk med modstanderscoringer, i fald af bolden også krydsede stregen til dagens kamp.

0-0 ved pausen efter en første halvleg, der mest af alt var kendetegnet ved et trænerteam, der i bedste Ulrik Wilbek-stil skiftede febrilsk ud uden at finde den rette opskrift (vi beklager håndbold-referencen). Der blev givet håndslag på at prøve at nå op på tre-fire pasninger i træk, før man smed bolden væk, da dette efter sigende skulle forbedre chancerne for sejr drastisk. Det viste sig at være en god idé.

Kortvarigt inde i anden halvleg kunne ”Vodder” således bringe Skidte foran på oplæg fra Nørkjær (som vi har valgt at give assisten til trods for den lidt upræcise aflevering mest af alt nåede frem grundet ekstremt dårligt forsvarsspil). Så var der hul på bylden! Hurtigt efter lagde Mai en flot bold indover, hvor tømmermands-ramte Philip køligt satte indersiden på efter et imponerende langt offensivt løb. 2-0! Mai sørgede selv for 3-0-målet, mens A’en sørme tog endnu et offensivt løb og gjorde det til 4-0 på forarbejde af ”Vodder”.

Den dybt alkoholiserede fløjspillers fremragende præstation sætter for alvor spørgsmålstegn ved diverse såkaldte fysiologers påstande omkring tømmermænds begrænsende effekt på fysiske præstationer. 5-0 blev det også ved ”Vodder” (der dermed scorede dobbelt så mange mål i kampen, som Vodder har gjort hele sæsonen).

Med 5-0 på måltavlen besluttede FC Skidte i en storsindet gestus at brænde de øvrige 17 kæmpechancer, de tilspillede sig i anden halvleg. Især Martin Mai fremstod som en kandidat til FairPlay-prisen, da han alene med målmanden og med Nørkjær fri valgte at drible den forkerte vej og gøre vinklen så spids, at han hverken kunne ramme mål eller medspiller. Simon valgte i stedet – usympatisk – at øge til 6-0 med en resolut inderside og/eller vrist fra halvdistancen.

Sidenhen forsøgte både Nørkjær og ”Vodder” med lob over målmanden. For begges vedkommende gjaldt det dog, at de blev så markant begrænset af deres egen teknik, at deres afslutninger kun med nød og næppe tæller med i statistikken. Kampen endte således 6-0 og keeper Larsen fik omsider sit clean sheet efter at have lukket mål ind i 29 kampe i træk.

Kampens spiller: Christian Larsen og/eller Philip Adolph

#07MC